אימהות רבות אשר עומדות לצאת לעבודה לראשונה מאז הלידה או מעוניינות לשמור חלב אם טרי לילדיהן מבלי להניק, תוהות כיצד עדיף להן לשאוב, האם עדיף להן לעשות זאת עם משאבת חלב ידנית או שמא, עדיף להן להשתמש במשאבת חלב חשמלית.
השימוש במשאבת הנקה נועד לשתי מטרות עיקריות, המטרה הראשונה היא, לאפשר לאם להעניק לתינוק שלה חלב אם גם כשהיא לא נמצאת לידו פיזית, אם זה כשחופשת הלידה נגמרת ועליה לחזור לעבוד ואם זה בגלל שהיא ישנה או מחוץ לבית, באמצעות שאיבה מוקדמת לבקבוק, היא יכולה לאחסן חלב חם לכל שעה בה היא רוצה לתת לתינוק לשתות.
המטרה השנייה היא, כך התינוק נגמל מיניקה, הוא מקבל את המזון שהוא צריך מבלי שהוא זקוק לאם שתניק אותו. בדרך כלל השאיבה מתחילה בגיל 3-4 שבועות, כך התינוק גם מתרגל וגם נמנע גודש בחזה.
כאמור יש שתי סוגי משאבות עיקריות, משאבה חשמלית ומשאבת ידנית. כל אם נוהגת לבחור את סוג המשאבה שמתאים לה. קיימים הבדלים שונים בין שתי המשאבות, אך חשוב לציין, ששתיהן עושות את העבודה וברגע שמתרגלים להן, במידה ומדובר במשאבה מהדגם האיכותי, אז האם נהנית מאפשרות שאיבה ברמה גבוהה.
מה מקבלים כשרוכשים משאבה חשמלית ומשאבה ידנית
הערכות של משאבה חשמלית ומשאבה ידנית, נמכרות שתיהן, הן בחנויות למוצרי תינוקות וכן באתרי אינטרנט שעוסקים בתחום. שתי הערכות הינן דומות בתכולתן. שתיהן כוללות בקבוקים בהם ניתן לאחסן את החלב שנשאב מחזה האם, את הבקבוקים ניתן לשמור בקירור לשעת הצורך. כמו כן הערכות כוללות פטמות מיוחדות לבקבוק וכמובן את הבוכנה איתה מבצעים את השאיבה.
במקרה של משאבות חשמליות, הרי שהערכה כוללת גם שנאי לחיבור לחשמל, שבחלק מן הערכות ניתן למצוא כבלי חשמל שמתאימים לרכב.
מה ההבדל בין שאיבה חשמלית לשאיבה ידנית
מעצם השם, ניתן להבין ששימוש במשאבה חשמלית לא דורשת שום פעולה ידנית טכנית בזמן השאיבה. מחברים את המשאבה על הפטמה וניתן לבצע את השאיבה בלחיצת כפתור. מדובר בפעולה פשוטה, מהירה, אשר עובדת על מחזוריות גבוהה, ומכאן שהשימוש במשאבה זו גם משחררת חלב בקצב מהיר יותר, מה שחוסך בזמן.
לעומת זאת שימוש במשאבה ידנית, כן דורש שימוש בידיים ותפעול טכני. המשאבה מתחברת לפטמה, ואז יש צורך לבצע לחיצות שונות בשביל לשאוב את החלב מהחזה. זה דורש מאמץ פיזי מסוים, והתוצאה היא מחזוריות נמוכה יותר של שאיבת חלב. זו גם הסיבה שמשאבה ידנית מתאימה לאימהות ששואבות חלב פעם או פעמיים ביום, בעוד שמשאבות חשמליות מתאימות לאימהות ששואבות יותר.
עם זאת יש לומר, שאיבה באמצעות משאבה חשמלית, משמיעה הרבה יותר רעש בזמן השאיבה, מה שמקשה על ביצוע הפעולה בשעות הלילה או בשעות העבודה, וכן היא שוקלת הרבה יותר מאשר משאבה ידנית (בממוצע היא שוקלת 2 ק"ג יותר מאשר משאבה ידנית) לעומת זאת, אימהות שמשתמשות במשאבה ידנית, נהנות מפעולה שקטה, כזו שמזכירה את פעולת היניקה של התינוק, ומדובר במשאבה קלת משקל, מה שמאפשר להן לשאת אותן בנוחות בכל תיק יד.
מה עדיף, שימוש במשאבה ידנית או חשמלית?
בסופו של דבר, אין תשובה אחת לשאלה זו. משאבה חשמלית שואבת יותר חלב, עובדת מהר יותר, ולא דורשת תפעול. לעומת זאת, היא יקרה יותר בעשרות שקלים ממשאבה ידנית, שוקלת יותר, ובשביל להשתמש בה, צריך לוודא שיש שקע חשמל באזור.
משאבה ידנית דורשת תפעול ידני, היא לא מאפשרת שאיבה ממושכת בכל מחזור, והיא מתאימה בעיקר לנשים שצריכות לשאוב פעם או פעמיים ביום. מצד שני, לצורך הפונקציות שהיא ממלאה, הרי שהיא משתלמת, הן מבחינת המחיר, נוחות השימוש והעובדה שניתן להשתמש בה בכל מקום ובכל זמן, בצורה זמינה ופשוטה.
מכאן שאימהות יכולות למצוא בשתי המשאבות, ובכל אחת מהן בנפרד, את מה שהן מחפשות על מנת שיוכלו לשאוב חלב לתינוק שלהן ולאחסן אותו בבקבוק, במקום שיצטרכו להיות לידו ולהניק אותו בעצמן.