כל הורה לתינוק ידע לספר, שהתינוק מבלה בחודשיו הראשונים לחייו את מרבית שעות היום במיטה ועל כן כשהורה טרי רוכש מיטת תינוק, הוא צריך לקחת את זה בחשבון, ולהתייחס למכלול שלם של היבטים אשר יהפכו את הרכישה לבטוחה ויעזרו לו לבחור מיטה נוחה ואיכותית שתתאים לצרכיו של התינוק.
לשמחתם של ההורים טריים שטרם התנסו ברכישת מיטה לתינוק, הם יכולים למצוא מגוון רחב של מיטות אשר מוצעות בחנויות, רשתות וכן באינטרנט. לשמחתם הם גם מוקפים כיום במידע רחב אודות סוגי המיטות והדרך החכמה לרכוש אחת מהן. כאן צריך לסייג ולומר, הורים שמעוניינים לרכוש מיטה חדשה, צריכים לרכוש אותה אך ורק במקום מורשה ומוכר, וכן להשתמש במידע מקצועי ובטוח.
לפני שנסביר כיצד רוכשים מיטת תינוק בצורה חכמה, חשוב לנו לציין שכל מיטה חייבת לעמוד בתקן של מכון התקנים (ת"י 682 חלק 1 ו-2 למיטות תינוקות) ורק מיטות שעומדות בתקן זה יכולות להימכר בישראל. לכן לפני שמבצעים את הרכישה יש לוודא שהמיטה אכן קיבלה מדבקה של תו תקן והיא אכן עומדת בו. התקן הישראלי קובע שהמרחקים בין השלבים יהיה בין 4.5 ס"מ ל-6.5 ס"מ, גובה המעקה מהתחתית לא יהיה נמוך מ-60 סנטימטר, מנגנון הנעילה של מערכת הקיפול ימנע קיפול אקראי אל המיטה, לא יהיו בו כמובן חלקים רופפים או בולטים, וכן המיטה צריכה להיות מיוצרת מעץ, מתכת, פלסטיק ולוחות סיבים דחוסים.
מה צריך לבחון כשרוכשים מיטת תינוק
ניתן לחלק את ההתבוננות במיטה של תינוק ל-3 נקודות עיקריות: הנקודה הראשונה מתייחס למבנה המיטה ומידותיה, הנקודה השנייה מתייחסת לאמצעי הבטיחות, הנקודה השלישית מתייחסת למזרן שמציבים בתוך המיטה.
מבנה המיטה ומידותיה – כפי שציינו, התקן הישראלי מחייב שהמיטה תהיה בנויה מחומרים מסוימים והחלקים השונים יהיו במרווחים קבועים, אך זה לא נגמר כאן. יש לבחור גם את מבנה המיטה מבחינת הטיב והגימור שלה, יש לבחון את תכונות העץ ממנה היא עשויה, את אופן קיפולה, מספר הגלגלים המוצבים מתחתיה ואופן השימוש בהם וכן את המידות שלה. זה חשוב מאחר והמיטה תתפוס את החלק העיקרי בשטח החדר, לכן יש לוודא שהמידות שלה מתאימות למקום בו היא אמורה להיות מאוחסנת.
אמצעי בטיחות – כאן צריך להתייחס לנקודות כגון, אופי נעילת המיטה (היא צריכה להינעל מבחוץ ולא מבפנים), צריך לבדוק את היציבות שלה, את עמידות התחתית וכן את רעילות הציפויים במקרה של צבעים או פלסטיק. חשוב לשים לב גם בהקשר הזה לגימור וטיב הבנייה שלה, מאחר וגם לנקודות אלו יש משמעות בכל הקשור לאמצעי בטיחות.
מזרן המיטה – יש הורים שמעדיפים לקנות מזרן בנפרד מהמיטה, אך יש חברות שמוכרות את המיטה ביחד עם המזרן ולכן יש לשים לב לנקודה זו. המזרן צריך לתפוס את כל המיטה מבלי להשאיר מרווחים בינו לבין השלבים של המיטה, על מנת שלא יקרה שום דבר לילד. המזרן צריך להיות קשיח ועבה (הגורם מספר אחד במוות בעריסה או במיטת תינוק זה מזרן רך), ורצוי שיהיה גם אורטופדי, יש לבדוק גם שהוא עמיד באש, תפור היטב ואין בו שום דבר בולט.
רק אם עומדים על כל הנקודות ובוחנים אותן היטב, אפשר לרכוש מיטת תינוק בצורה חכמה ובטוחה.