סדר יום לתינוק איננו תקף רק לתינוקות בני כמה חודשים, כלומר בתחילת חייהם, ככל שהתינוק גדל, סדר היום הוא בעל משמעות רבה. באמצעות סדר היום, ניתן להקנות לתינוקות הרגלי אכילה נכונים, להציב בפניהם גבולות, להקציב להם זמן למשחקים ופעילויות שונות, כל אלה ייסעו להתפתחות רצויה של התינוק ובין היתר יתרמו להרגלי השינה שלו.
סדר היום של תינוקות בגילאים הללו, הינו מצומצם למדיי. הוא בנוי משעות האכלה, שינה ופעילויות. לא כל תינוק דומה לתינוק אחר, לכל אחד אופי שונה וצרכים אחרים, לכן יש להתאים את סדר היום הן לתינוק והן לשאר בני המשפחה. תינוקות זקוקים לשגרה, ממש כמו המבוגרים. על מנת שיוכלו לזהות טוב יותר, מתי מאכילים אותם, מתי הם ישנים, מתי עוסקים בפעילויות ומתי רוחצים אותם. בכדי להקנות סדר יום לתינוקות כה רכים, יש לשמור על רצף והתמדה, את הדפוסים יש להנחיל כבר מתחילת חייו של התינוק. יש לאפשר להם שגרה ידועה מראש, וכך הם יהיו רגועים יותר ויחושו ביטחון. השגרה הזו תורמת רבות לשינה טובה יותר, לפחות קשיי האכלה ונוחות הן לתינוק והן לאם.
דוגמא לסדר יום
אז מהו סדר היום המומלץ? הנה אחד לדוגמא: בסביבות השעה 7 בבוקר, התינוק מתחיל להיות פעיל. זה הזמן להחליף לו חיתול, לשחק עימו, להניח אותו על משטח פעילות, וכמובן שלדבר אליו. לאחר מכן בסביבות השעה 8:30, התינוק יוכל לחזור לשנת הבוקר שלו. זה הזמן של האם לעסוק בסידורים שונים בבית. רצוי שהתינוק יתעורר בשעה 10, על מנת להאכילו, ולאחר חצי שעה לערך, מחליפים לו חיתול ומנצלים את שעות הערות לפעילויות. בשעה 11:30, התינוק חוזר לישון, ולאחר שעה וחצי מתעורר שוב, זהו הזמן להאכילו שוב. זוהי גם העת לנצל את ערנותו למשחקים ופעילויות.
בסביבות השעה 14:30, מומלץ שהתינוק יחזור לישון שוב, ויתעורר בשעה 4. או אז יש שוב להאכילו. מומלץ לרחוץ את התינוק בסביבות השעה 18:00 וממש להפוך את זה למעין טקס שהוא יורגל אליו. כך הוא יזהה שהגיע סופו של היום, וכדאי גם למצוא שיטות להרגיעו. עם תום הרחצה שובמאכילים אותו, ולערך בשעה 19:00, הגיע הזמן לחלום חלומות מתוקים. לא מומלץ להמתין עד שתינוקכם יתעורר שוב, העירו אותו מיוזמתכם והאכילו אותו בסביבות השעה 10:00 לערך. ישנו סיכוי סביר, שהוא יישן עד לבוקר של מחרת.
סדר יום לגילאי 4-6 חודשים
בגילאים הללו, המרווחים בין הארוחות גדלים, וכמו כן התינוק נהנה משעות פעילות רבות יותר והוא ערני לזמן רב יותר. בגילאים הללו, כדאי מאוד להניח את התינוק על משטח פעילות ועל הבטן, על מנת לעודדו להתהפך, לזחול ולשבת. לרוב תינוקות בגילאים הללו עוסקים בפעילות בין שעה לשעה וחצי. כמו כן, הם ישנים יותר שעות כל לילה, וטווח זמן האכלה מתקצר, הוא אמור להימשך לא מעבר לחצי שעה. יש להאכיל את התינוק כל 4 שעות. מומלץ שהוא ילמד כיצד להירדם לבד, ללא סיוע של ההורים, ובזמן שהוא ער לספק לו מגוון גירויים שונים. ייתכן מאוד שגם בגילאים הללו, התינוק ידרוש מכם לאכול בשעות הלילהואין למנוע ממנו זאת.זהו גם הגיל בו מומלץ להתחיל עם אוכל מוצק אולם בכמויות מזעריות.
סדר יום מגיל 7 חודשים ועד שנה
בגילאים הללו, שגרת יומם של תינוקות, גם היא מורכבת מזמני אכילה, משחק ושינה. בטווחים של 4 שעות ועד 5 שעות. בגיל חצי שנה התינוק מתחיל ליהנות מאוכל מוצק, מדובר בטעימות קטנות על מנת להרגילו למרקמים שונים וסוגי טעמים. במקביל, מזינים אותו או באמצעות הנקה או תחליפי חלב. מומלץ לאפשר לתינוק לאכול עם הידיים על מנת שהוא יחוש באוכל וללמד אותו אט אט להיעזר בכפית.
גם בגילאים אלה, ישנם תינוקות הזקוקים לאכילת לילה, וישלאפשר להם זאת. בסביבות החודשים 7 לשנה, תינוקות ישנים בין שעה לשעתיים, התינוק כבר לא ישן בשעות אחר הצהריים, הוא מתחיל לזחול, לשבת, ויש אף כאלה המתחילים ללכת. כדאי להתחיל לקרוא לתינוק סיפורים, לשיר לו שירים, לאפשר לו טווח פעולה נרחב יותר, ועם זאת לשמור שלא יפגע. זה הזמן למשחקי מוטוריקה, לטיולים, ומשחקים עם בני גילו. בנוסף, יש להציב לו גבולות וחוקים ולהתמיד בהם.
מוצרים מומלצים לתינוקות לשמירה על תחושת חום וביטחון
חיתולי טטרה – אלה הם חיתולים איכותיים ומפנקים לתינוקות. הם משמשים כשמיכת מעטפת, זו עשויה ממאה אחוז כותנה והיא רכה ונעימה להפליא. בנוסף בד הטטרה, הינו בד מיוחד, המסייע לוויסות חום הגוף של התינוק.
מזרן פעילות לתינוק – מזרן מאתגר במיוחד, צבעוני להפליא, ובטיחותי המתאים לתינוקות החל מרגע לידתם ועד גיל 3 חודשים. זהו גם מזרן היגייני ואקונומי.
מנשא לתינוק – מדובר במנשאים חדשניים ונוחים, המאפשרים לתינוק להיות צמוד לגופכם והעשויים מבד נעים להפליא. מנשא מעוצב בטוב טעם, וישנה אפשרות לקפל אותו ולהכניס אותו לתיק, כך שהוא גם פונקציונאלי.
המאמר באדיבות יוקה בייבי – מוצרי תינוקות באיכות גבוהה מאוד! באתר, תמצאו מגוון מוצרים מהמותגים המובילים בעולם ובלוג אינפורמטיבי מקיף על כל מה שצריך לדעת בעולם ההורות.